Thesa1nt's Weblog
A great man is HARD on HIMSELF, a small man is HARD on OTHERS.

Ποιος το λέει;


 

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Οι πατρίκιοι διασώθηκαν. Δίχως συνέπειες και κυρώσεις. Η τελική απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνει το Σχέδιο Πόλσον για την διάσωση της οικονομίας από την λεγόμενη χρηματοπιστωτική κρίση πέτυχε δύο πράγματα. Αφ’ ενός να βουλιάξει ακόμη περισσότερο τον κόσμο ολόκληρο στην αβεβαιότητα ενός οικονομικού χάους. Κι αφ’ ετέρου να σηματοδοτήσει το οριστικό τέλος μιάς εποχής που ξεκίνησε πριν από 28 περίπου χρόνια με τον δραματικό περιορισμό της παρέμβασης του κράτος στην οικονομία. Και που οδήγησε σε μια επαναστατική σχεδόν αύξηση της ευημερίας στις τέσσερες γωνιές της Γής και στην αποστέρηση του μονοπωλίου του πλούτου από τους πατρικίους των μεγάλων χωρών της καπιταλιστικής Δύσης.

Η κυβέρνηση Μπους στις ΗΠΑ θα μείνει γνωστή στην ιστορία για την επίθεση που υπέστη η Νέα Υόρκη στους δίδυμους πύργους, για την ανεγκέφαλη εισβολή στο Ιράκ αλλά και για την κατεδάφιση του φιλελεύθερου ονείρου. Επειδή επί των ημερών της οι αχαλίνωτοι Τραπεζίτες αφέθηκαν ασύδοτοι να καταστρέψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα του κόσμου ολόκληρου. Αλλά κι επειδή διόγκωσε το χρέος της Αμερικής, μεγάλωσε τις επιδοτήσεις και έβαλε μεγάλα και ουσιώδη εμπόδια στο ελεύθερο εμπόριο. Κυρίως όμως η ιστορία θα την μνημονεύσει διότι θεσμοθέτησε την μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στην οικονομία από τον Πρώτο Πόλεμο και δώθε.

Στην Αμερική η οικονομία της αγοράς εξέπνευσε. Το τι θα ακολουθήσει είναι άγνωστο. Οι τραγικές συνέπειες όμως δεν θα χτυπήσουν τους ασυνείδητους Τραπεζίτες των Επενδυτικών Ιδρυμάτων που το εκεί κατεστημένο φρόντισε να διασώσει, αλλά τον απλό κόσμο της καθημερινότητας.

Αναρωτιέμαι, μετά απ’ αυτά, ποιος θα τολμήσει να ξαναμιλήσει για ανταγωνισμό, για απαγόρευση των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων και για λιγότερους φόρους. Τώρα και η Ολυμπιακή (και η Alitalia βέβαια) οφείλει να απαιτήσει την διάσωσή της αλλά και κάθε επιχείρηση που βρίσκεται σε οικονομική στενωπό θα νομιμοποιείται να απαιτήσει γενναίες κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Οσο για οικονομικό δυναμισμό και προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης; Καληνύχτα σας…

Γράφει και άλλα πολλά στο site του http://www.andrianopoulos.gr

Από τη μια δεν μπορείς να αρνηθείς ότι σπανίζουν πολιτικοί που μπορούν να γράψουν μια άποψη εμπεριστατωμένη, είτε συμφωνούμε είτε όχι και να μην παρεκκλίνουν από τις απόψεις τους, ανάλογα τον άνεμο, από την άλλη, θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι απελευθέρωσε τις τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, με σκοπό τον υγιή ανταγωνισμό. Να παραδεχόταν ότι αυτή η κίνηση του ήταν καταστροφική, βλέποντας και τα σημερινά χάλια, θα ήταν ένα πιο θετικό βήμα, από απλές αναλύσεις.

 

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Ποιος το λέει;”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: