Thesa1nt's Weblog
A great man is HARD on HIMSELF, a small man is HARD on OTHERS.

Γεωπολιτική με χαμηλό IQ.


Η πιο απλοϊκή αλλά συνάμα και η πιο αντιπροσωπευτική περιγραφή για τα γεγονότα της Γάζας, την είπε το πρωί, ο Μανεσης στον Alpha

«πάει ένα παιδάκι 5 χρονών και ρίχνει μια φάπα σε έναν ενήλικα και εκείνος για αντίδραση του ρίχνει μια μπουνιά»

Λογικό κάθε πολιτισμένος άνθρωπος να κρίνει ως απαράδεκτη, την αντίδραση του ενήλικα και να αναρωτιέται, υπάρχουν τόσοι πολλοί «βλάκες»;

Παιδάκι η Παλαιστίνη, ενήλικας το Ισραήλ.

Το παιδάκι που δεν έχει ανατροφή και παιδεία, γιατί  ζει σε μια περιοχή, υποβαθμισμένη, τις περισσότερες φορές σε στρατόπεδα προσφύγων, ,,,

δεν έχει γη να καλλιεργήσει, εμπόριο να αναπτύξει, τρέφεται από τον θρησκευτικό φανατισμό και τα όπλα που του προσφέρουν όλοι οι άλλοι βολεμένοι μουσουλμάνοι, που έτσι νομίζουν ότι εξοφλούν το χρέος της ψυχής τους προς τον Προφήτη. Οι περισσότερες προσπάθειες διαπαιδαγώγησης του είναι με σκοπό να δημιουργήσουν θρησκόληπτους μαχητές με χαμηλό επίπεδο και υψηλό φανατισμό.

Ο ενήλικας από την άλλη, θεωρητικά με την εξυπνάδα του, επιβίωσε και αναπτύχτηκε για αιώνες μακριά από το «σπίτι» του, κατάφερε να γυρίσει στην αποκαλούμενη «γη της επαγγελίας» (τι ειρωνεία!) με τις πλάτες των δυνατών και την οικοδομική αρωγή των ανά το κόσμο, ομοεθνών. Αντί να ευλογήσει το Θεό του για το δώρο, να δημιουργήσει με την τεχνολογία και την οικονομική ευρωστία, κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη όλης της περιοχής, πρώτο μέλημα του ήταν να δημιουργήσει ένα μιλιταριστικό κράτος, δαπανώντας τους πόρους για την αγορά υπερσύγχρονων όπλων (ευτυχώς για αυτούς στις πραγματικές τιμές, όχι σαν εμάς τους «βλάκες» που τα αγοράζουμε 3 φορές παραπάνω), να συντηρεί ένα αυστηρά θρησκόληπτα πωρωμένο στρατό, αντί να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για τους κατοίκους. Το μόνο που έχει καταφέρει με την στοιχειώδη «βλακεία» του είναι να δημιουργεί γενιές φανατικών εχθρών και φοβισμένων πολιτών.

Τελικά οι μόνοι «έξυπνοι» όλης της ιστορίας είναι αυτοί που ουλάνε φόβο, θρησκευτικό μίσος και όπλα, σε όλη την περιοχή, αυτοί που έβαλαν έναν αλλόθρησκο μη δίκαιο «σερίφη», σε μια μακρινή περιοχή. Όπως είχαν μάθει ότι δίνοντας γυαλιστερά πετραδάκια και μπόλικο αλκοόλ εδίωξαν τους αυτόχθονες από την περιοχή τους, έτσι συνεχίζουν και εκεί να εξυπηρετούν τα συμφέροντα  τους με  μόνο τους σκοπό, το κέρδος.

 

ΥΓ 1. «πάει ένα παιδάκι 5 χρονών και ρίχνει μια φάπα σε έναν ενήλικα και εκείνος για αντίδραση του ρίχνει μια μπουνιά»

Τι μου θυμίζει; πάει ένα παιδάκι στα Εξάρχεια και πετά ένα πλαστικό μπουκάλι και ο ενήλικας φρουρός της τάξης και της ασφάλειας του απαντά με μια σφαίρα!!!

Γνωστόν ότι η βλακεία είναι σε όλα τα μήκη και πλάτη, αλλά γνωστόν επίσης ότι πάντα ανοίγει ασκούς του Αιόλου.

ΥΓ 2. Μόνο ένα κράτος με «βλάκες» πολίτες, μπορεί να δεχτεί ένα πρόεδρο με ημερομηνία λήξης (να πάει στο καλό και να μην τον ξαναδούμε) να καλύπτει θηριωδίες και ένα πρόεδρο που θα αναλάβει σε λίγες μέρες να ακούει αλλά να μην κάνει κάτι. Ήταν αυτονόητο ότι ο απερχόμενος πολεμοχαρής πρόεδρος πριν την «αναχώρηση» του, κάτι σχετικό θα έκανε σε σημείο να τον ευχαριστούμε και από πάνω που δεν ξεκίνησε καμιά ιστορία με το Ιράν!

Όπως ελεγαν οι παλιοί «ευτυχής ο υγιής και βλάκας» αλλοίμονο σε όλους τους άλλους.

Advertisements

5 Σχόλια to “Γεωπολιτική με χαμηλό IQ.”

 1. Και όπως μας θύμισε το blog

  http://parapolitiki.blogspot.com/2009/01/blog-post_9567.html

  «Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος που να προτιμάει τον πόλεμο απ’ την ειρήνη· γιατί στον καιρό της ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους, ενώ, αντίθετα, στον καιρό του πολέμου οι γονείς θάβουνε τα παιδιά τους.»

  Ηρόδοτος

 2. Ένας λαός που τα τελευταία 60 χρόνια καταπιέζεται επειδή οι «σύμμαχοι» δεν ήθελαν εβραίους στο «σπίτι» τους, και αποφάσισαν να τους «φορέσουν» στους Παλαιστίνιους, ΔΕΝ πολεμά την κατοχή επειδή είναι φανατισμένος θρησκευτικά, κάθε άλλο. Εξάλλου δεν είναι μόνο μουσουλμάνοι οι Παλαιστίνιοι. Εκτός κι αν θα έλεγες ότι και οι Έλληνες πολεμούσαν τους τούρκους επειδή ήταν φανατικοί χριστιανοί….

  Οι οποίοι εβραίοι, που έχουν κάνει το ολοκαύτωμα καραμέλα, και πολεμούν όποιον άλλο λαό μιλά για γενοκτονία εις βάρος του από άλλους, γιατί τη γενοκτονία την έχουν πάρει εργολαβία, οι εβραίοι που ΔΕΝ πολέμησαν, στο κάτω-κάτω και καθόλου τους δυνάστες τους όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, παρά κρύβονταν στα σπίτια πονόψυχων ανθρώπων, εδώ και 60 χρόνια, αντί να σεβαστούν πρώτα οι ίδιοι τα δεινά που πέρασαν και πουλάνε σαν λαός από τους Γερμανούς (και τους συμμάχους) πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάνουν τα ίδια και χειρότερα στους ανθρώπους που κατοικούσαν τη γη που κατέλαβαν για πάρτη τους οι Σύμμαχοι – ούτε αυτό δεν έκαναν μόνοι τους.

  Και σήμερα δεν τους καταδικάζει δημοσίως, ευθέως, κανείς. Κανείς που να μετρά διεθνώς και να σημαίνει κάτι ο λόγος του….

  Γιατί δεν άφησαν τον τύπο με το μουστάκι-βούρτσα να τελειώσει τότε τη δουλειά του;…. Δουλειά που, μην κοροϊδευόμαστε, όλη η Ευρώπη, η ΗΠΑ και η Ρωσία έκανε, πριν τον πόλεμο…. Ή μήπως δεν ήταν αντισημίτες όλοι;

  Και τους έχουμε να συμμετέχουν – μαζί με τους τούρκους – και σε όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έτσι, για επιβράβευση….

  ΥΓ: Συγγνώμη για το μέγεθος. Παρεμπιπτόντως, ένα κείμενο για το Μεσανατολικό θα έπρεπε να περιέχει και κάποιες ιστορικές αναδρομές, ίσως, γνώμη μου. Αυτό στην περίπτωση που επιχειρείται να αναλυθεί κάποια πολιτική, και δεν αναρτάται απλώς για να δηλώσει τη συμπαράστασή του, ή τη στεναχώρια του, ο συγγραφέας. Λόγος που δεν το έχω αγγίξει, αφού θα πρέπει να γίνει πολύ μακρύ, για online ανάγνωσμα.. Μπορεί να είμαι και πολύ λάθος, πάντα!

 3. Και πάλι συγγνώμη, για το δεύτερο σχόλιο, αλλά κάτι από το blog μου, σαν απάντηση στον Ηρόδοτο! :ρ

  «Μακάρι να γίνουν πόλεμοι που να φέρουν δικαιοσύνη (όχι αυτή που μας βολεύει) – αφού η ελευθερία ποτέ δε χαρίστηκε και πολλοί λαοί ΔΕΝ είναι ελεύθεροι. »
  (http://maria-iliana.blogspot.com/2009/01/blog-post.html)

 4. Δυστυχώς ο ενήλικας έχει το θράσος να χαρακτηρίσει ρατσιστές τους υπόλοιπους στη γειτονιά που υπερασπίζοντε το παιδάκι λόγο του ότι τον είχαν χτυπήσει και αυτόν μικρό.

 5. Όσο υπέρ της ειρήνης και να είσαι, όλοι οι άνθρωποι σε όλη τη γη για το ίδιο πράγμα προσπαθούμε, και αυτό είναι η επιβίωση μας.

  Ασχέτως θεοκεντρικής αντίληψης και φανατικής εκπαίδευσης, μια Παλαιστίνια μάνα που γεννά 9 παιδιά σε μια έρημο που δεν έχει με τι να τα θρέψει, ξέρει πως κάποια από αυτά είναι καταδικασμένα σε θάνατο.

  Από την μια πλευρά βλεπει την έρημο, και από την άλλη πλευρά των συνόρων ανθισμένες πορτοκαλιές, αφού τα φράγματα στα ποτάμια που έκανε το Ισραήλ, μια χώρα που ζει ΚΑΘΑΡΑ από τον τριτογενή της τομέα, έχει σταματήσει τις πιο σημαντικές τροφοδοτικές οδούς νερού της Παλαιστίνης.

  Εγώ πάντως σαν ειρηνίστρια, δυτική, χριστιανή, και άνευ φανατικής παιδείας, με κοινή λογική και απλά μαθηματικά θα ευλογούσα το 9ο μου παιδί να γίνει αυτονομιστής μπας και σωθούν τα υπόλοιπα 8, από το να τα βλέπω ΟΛΑ να αργοπεθαίνουν.

  Αλλά βέβαια ποια θα ήταν η διαφορά να το έστελνα σε ειρηνευτικής παιδείας σχολείο του ΟΗΕ; Πάλι νεκρό θα μου το γύριζαν!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: