Thesa1nt's Weblog
A great man is HARD on HIMSELF, a small man is HARD on OTHERS.

«Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες»,


«Όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας πιάνουν τα οπίσθια(!!!) υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών.
Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 – 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε…
κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού ειναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο – ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας – ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω «ελληνικών» τιμών.

Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ – τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.

Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.

Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Μποϊκοτάζ στις καφετέριες

Μια μέρα δεν κάνει τη διαφορά αλλα είναι μια αρχή »

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_2211.html

Advertisements

7 Σχόλια to “«Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες»,”

 1. Μήπως όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε στην τιμή του καφέ το
  9% ΦΠΑ;
  2-5% του τζίρου, τέλος στον δήμο;
  €100-€600/τμ στον Δήμο για τα τραπεζάκια;
  € 1000- €3000 Για ΑΕΠΙ (πνευματικά δικαιώματα);
  Αντίστοιχο ποσό για τα συγγενικά;
  Τα λειτουργικά έξοδα; (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΘ)
  τα Αναλώσιμα; (ποτήρια τασάκια καλαμάκια φλυτζάνια).
  Την αξία του ίδιου του καφέ; (γιατί καλά είναι να λέμε ότι ο καφές κάνει τόσο, αλλά ξεχνάμε ότι έχει ακόμα ζάχαρη, γάλα, χαρτοπετσέτα, μπισκοτάκι, συνήθως, στην Σαλονίκη τουλάχιστον, εμφιαλωμένο νερό κ.ο.κ. ακούγεται αστείο, αλλά αυτά κάποιος τα πληρώνει, όπως και τα κωλόχαρτα, τα καθαριστικά, τα βετέξ, τα φιστίκια-πατατάκια-σαλαμάκια, ΟΛΑ αυτά που τα θεωρούμε αυτονόητα και τζάμπα, από κάποια τσέπη βγαίνουν)
  Τα εργατικά;
  Το ΙΚΑ;
  Το ΤΕΒΕ;
  Τα πρόστιμα για τρελούς (συνήθως Μεταξικούς) νόμους; όπως ότι η μουσική μετά τις 23:30 πρέπει να είναι κλειστή, ο Μπάρμαν να φοράει παπιγιόν!!! (Ναι, το έχω πληρώσει) και άλλα τέτοια έξυπνα που σε έχουν μιά ζωή όμηρο;
  Την αναγκαστική πλέον κάθε 3-4 χρόνια ανακαίνιση ;

  Και τέλος τα σημαντικότερα

  Τα ΤΡΕΛΑ ενοίκια που βάζουν οι ιδιοκτήτες που θέλουν να γίνουν πλούσιοι με ένα ακίνητο και ο τρελός «αέρας» που ο ίδιος ή/και ο προηγούμενος ενοικιαστής ζητάει.

  Και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλη η Ελλάδα Κολωνάκι.

  (δεν έχω εδώ και 10 χρόνια μαγαζί γιατί όλοι αυτοί οι «συνεταίροι» ΜΕ έσπασαν τα νεύρα. Δουλεύω όμως ακόμα στα μαγαζιά και βλέπω τις…»χρυσές δουλειές» που κάνουν.)

 2. Είναι γνωστά αυτά, όπως και άλλα πιο μαύρα, αλλά,,
  Αν είναι να δώσεις ένα μεγάλο κεφάλαιο για αέρα, που θα μπορούσες να δημιουργήσεις μια μικρή βιοτεχνία, κάτι σημαίνει.

  Αλλά, δεν μπορεί να πει πως δεν έχουν πιο αυξημένα έξοδα, καφετέριες στο κέντρο του Παρισιού, του Μιλάνου, της Κυανής ακτής, που έχουν και για προσωπικό επαγγελματίες.

 3. Θα έχεις υπόψιν σου φαντάζομαι ότι ο «αέρας» είναι ελληνικό φαινόμενο και ως γνωστόν πληρώνεις τον «αέρα» με «αέρα» με μεταχρονολογημένες δλδ επιταγές που τις πληρώνεις μέσα από την δουλειά.
  Τι εννοείς μικρή βιοτεχνία; υπάρχει αυτό το πράγμα πλέον στην Ελλάδα;
  Για την Κυανή Ακτή δεν ξέρω, στις 4 φορές πάντως που έχω πάει στο Παρίσι ΜΕ έχουν πιάσει μιά χαρά τον κώλο, το ίδιο και χειρότερα και σε Μιλάνο, Βενετία και μην ΜΕ πείς ότι πήγα στα τουριστικά ή στα «κοσμικά», γιατί και εσύ μάλλον για αυτά μιλάς γιατί στην Σαλονίκη εκτός από 3-4 πιάτσες βρίσκεις και καφέ στα 1,5-2 €.
  Και το ίδιο το κράτος όμως (ή έστω ο Δήμος) προκαλεί για διαφορετικές τιμές. Ενδεικτικά να σου πω ότι το 2002 όταν μας απαγόρευσαν να στρογγυλοποήσουμε

 4. στρογγυλοποιήσουμε από €2,94 σε €3 (Μπύρα) και από 4,40 σε 4,50 (ποτό) ο ίδιος ο Δήμος ανέβασε το τ.μ. στα τραπεζοκαθίσματα από 3.500 δρχ (περίπου €10) σε 17.400 (€50)!!!
  Στο κέντρο δε το πήγε από 17.000δρχ σε 72.000!!!

  Καλά κρασά δλδ.

 5. και να μην ξεχνάμε ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα μαγαζιά έξω ΔΕΝ έχουν μουσική (η οποία μπορεί να μην το καταλαβαίνει κάποιος αλλά είναι ένα σοβαρό έξοδο)

 6. Ξέρω για τα «τραπεζοκαθισματα» τους άσχετους φόρους για ΑΕΠΙ, βιολιτζήδες, για άλλους «κεφαλικούς» φόρους.
  Για τις άδειες της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι τόσο ασαφείς για να δένουν τους επιχειρηματίες.
  Επίσης το να δώσει κάποιος τον «αέρα» με επιταγές είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό λάθος.
  Αλλά όταν ο Πάνος Μαρινόπουλος πήρε τα δικαιώματα για τα starbucks είχε δηλώσει στις οικονομικές εφημερίδες και μάλιστα σε περίοδο όχι οικονομικής κρίσης « η εταιρία την ανάπτυξη της δεν θα τη στηρίξει σε πολυτελή σημεία με μεγάλο αέρα, αλλά σε σημεία που θα μπορεί να κρατήσει τις τιμές λογικές»
  Μόλις είδε πόσο χαϊβάνια είμαστε κατάλαβε ότι είχε την άνεση να ανοίξει στα πιο κεντρικά σημεία και να χρεώνει όσο θέλει!

 7. Κι όχι μόνο αυτό το Σάββατο αλλά και κάθε Σάββατο για τουλάχιστον 1 μήνα. Να μάθουν οι ΑΛΗΤΕΣ (γιατί περί ΑΛΗΤΕΣ με κεφαλαία πρόκειται) που ανήγουν καφετέριες ότι δεν μπορούν να αισχροκερδούν σε βάρος των νέων ανθρώπων που ζούνε με μισθούς πείνας!

  Όσο για τα λειτουργικά έξοδα. Πληροφορώ τους γνωστούς καφετεριοιδιοκτήτες ότι η πλειοψηφία τους δεν κόβει νόμιμες αποδείξεις στο μεγαλύτερο ποσοστό των παραγγελιών των πελατών τους!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: